Hesap Silme

Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır? Kalıcı Olarak Silme – Hesap Silme Linki

Twitter hesabını tamamen silmek istediğinizde, bunun için bazı adımlar izlemeniz gerekebilir. Twitter’da kayıtlı hesabınızı istediğiniz zaman geçici ya da kalıcı olarak silebilme hakkına sahipsiniz. Fakat geçici olarak kapatma ve kalıcı olarak silme sonucunda, doğacak sonuçlar aynı olmayacaktır. Twitter hesap silme işlemini tamamladıktan sonra, daha önceki profilinizde paylaştığınız gönderilerinize ve beğenilerinize yeniden ulaşamayacağınızı bilmeniz gerekir. Hesabınızı dondurmak isterseniz, istediğiniz zaman gönderilerinizi giriş işlemlerini yaptıktan sonra görebilme şansına sahipsiniz. Bu nedenle işleme başlamadan önce, hangi işlemi yapmak istediğinizden emin olmanızda fayda vardır.

Twitter Hesabını Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Twitter hesap silme işleminde dikkat edilmesi gereken konular vardır. İşleminizi bunları bilerek yaparsanız, adımlarınız ve bundan doğacak sonuçlar daha sağlıklı olacaktır.

Öncelikle Twitter hesabınızı tamamen silmek istediğinizden emin olmanız gerekir. Çünkü bu işlemi yaptıktan sonra, bu hesap bilgilerine bir daha erişiminiz olmayacaktır. Bu nedenle hesabınızı sildiğinizden de emin olmanız gerekecektir. Twitter hesabını kalıcı olarak silme yanında, bir de hesabı geçici olarak kapat diye bir seçeneğiniz de bulunur. Siz, silmek istediğiniz hesabı tamamen kaldırmak istiyorsanız, kalıcı olarak silme adımlarını izlemelisiniz. Hesabınızı kalıcı olarak silerseniz ve ilerleyen süreçte yeniden Twitter’a dönmek isterseniz, yeni bir hesap açmanız gerekir. Hem takip ettikleriniz hem de sizi takip edenler, eski hesapla birlikte silinir ve yeniden takip edilip takip etmeye başlarsınız. Bu nedenle hesap silme işlemini isteyip istemediğinizden emin olduktan sonra işleme başlamalısınız.

Twitter Hesabı Silindikten Sonra Yeniden Giriş Yapılabilir mi?

Twitter hesabınızı sildikten sonra silme işlemini geri alabilme şansınız olabilir. Fakat bunu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra yapamazsınız. İşlemi geri almak isterseniz, Twitter yönetiminin belirlediği süreyi beklemeniz gerekir. Bu süre geçtikten sonra, silme işlemini geri almak isterseniz bunu yapabilirsiniz. Bu süre sonrasında hesabınızı yeniden açmazsanız, kalıcı olarak silme işlemini tamamlamış olursunuz.

Twitter hesap silme işleminizi geri almazsanız ve hesabınız kalıcı olarak silinirse, bir daha hesabınıza erişme şansınızın olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Hesap Silme İşleminden Önce Arşivleme Yapılır mı?

Twitter hesabında paylaşılan gönderilerin saklanması kullanıcıların isteği doğrultusunda mümkün. Hesabınızı kullandığınız süre boyunca, pek çok gönderi paylaşmış ve birçok gönderiyi beğenmiş olabilirsiniz. Bunları, hesabınızla birlikte silmek istemeye de bilirsiniz. Böyle bir durumda, hesabınızı silerken gönderilerinizi kurtarabilirsiniz.

Twitter kullanıcılarına hesabı silmeden önce arşivleme seçeneği sunmaktadır. Hesabınızda yaptığınız tüm paylaşımları bu özelliği kullanarak arşivleme şansına sahipsiniz. Böylece hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizde, silinmesini istemediğiniz gönderilerinizi saklama şansına sahip olacaksınız. İşlemi, hesabınızı silmeden önce yapmanız gerekmektedir. Hesabınızı sildikten sonra, içindekilerle birlikte tüm bilgiler de gidecektir. Bu nedenle eğer Twitter hesabınızda kurtarmak istediğiniz gönderileriniz varsa, hesabınızı silmeden önce gönderilerinizi kurtarmanız gerektiğini unutmayın. Twitter > Ayarlar > Twitter Verilerin > Twitter Arşivini indirebilirsin

Twitter Hesabını Silerken İzlenmesi Gereken Adımlar

Twitter hesabınızı silmek için izlemeniz gereken adımlar hakkında fikriniz yoksa, aşağıdaki adımları takip etmek size bu konuda yardımcı olacaktır.

  • Öncelikle hesabınızı kapatmak için hesaba girişinizi gerçekleştirin.
Twitter hesap silme 1

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte çıkan profil resminizin üzerine tıklayın.
Twitter hesap silme

  • Buradan karşınıza bir menü açılır. Açılan menüden ayarlar kısmına giril yapın.
  • Ayarlar bölümünün en alt kısmında, hesabımı devre dışı bırak seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz. Buraya tıklayın.
Twitter hesap silme

  • Karşınıza açılan sayfada bir kez daha hesabımı devre dışı bırak seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
Twitter hesap silme

Bu işlemlerin sonucunda Twitter hesap silme işlemi tamamlanmış olur. 30 gün içerisinde hesabınıza giriş yaparsanız, hesap silme işlemini geri alabilirsiniz. 30 gün hesaba giriş yapılmazsa, artık hesaba erişim ihtimali tamamen ortadan kalkar.

Twitter hesabını kalıcı olarak silmek için ve hesabı kapatmak için link

Twitter hesap silme linki https://twitter.com/settings/deactivate

yazdıldı: instagram hesap silme

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status