Türkiye Hayat Emeklilik BES Detayları, Avantajları, Dezavantajları ve Türkiye Hayat Emeklilik BES İptal İşlemleri

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank kamu bankaları olarak sigorta güçlerini 22 Ağustos 2020 tarihinde birleştirme kararı aldılar. Bu birleşmenin temel sebebi, Türkiye Varlık Fonu’nun güçlendirilmesiydi. Ayrıca daha güçlü bir sermaye yapısı oluşturulması da amaçlanmıştır. Türkiye Hayat Emeklilik, emeklilik ile ilgili tüm konularda yetkiliyken; Türkiye Sigorta da ilgili bankaların sigortacılık faaliyetlerini üstlenmiş durumdadır.

Türkiye Hayat Emeklilik günümüzde ilgili bankaların poliçe satışlarından sorumlu olmakla birlikte daha önceden satılan poliçeleri de devralmış durumdadır. Yani Vakıfbank, Ziraat Bankası ya da Halkbank üzerinden BES poliçesi satın almış iseniz işlemlerinizi Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden yürütmeniz gerekir.

Türkiye Hayat Emeklilik Nedir?

Türkiye Hayat Emeklilik, BES poliçelerinin satılmasından ve işletilmesinden sorumlu olan; kamu bankaları tarafından kurulmuş Türkiye Sigorta’nın iştirakidir. Tamamen BES poliçelerine odaklanan firmanın sermaye yapısının büyük pay ortağı Türkiye Varlık Fonu’dur. Doğal olarak Türkiye Hayat Emeklilik tarafından satılan her türlü BES poliçesinin doğrudan garantörü devlettir.

Yaygın şube ağı ve müşteri potansiyeli sayesinde günümüzde yaklaşık 12 milyon kişi doğrudan Türkiye Sigorta tarafından sunulan poliçeleri kullanmaktadır. Yani, Türkiye Hayat Emeklilik BES poliçelerinin oldukça güvenilir olduğunu söylemek mümkündür.

Türkiye Hayat Emeklilik BES İptal İşlemleri

Türkiye Hayat Emeklilik BES iptali, diğer BES poliçesi satan kurumlarla oldukça benzerdir. Eğer herhangi bir bankadan ya da acentadan Türkiye Hayat BES poliçesi satın almışsanız bunu üç yöntemle gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Türkiye Hayat Emeklilik müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.
  2. Vakıfbank, Halkbank ya da Ziraat Bankası şubeleri ile diğer acentalara giderek iptal işlemlerini yapabilirsiniz.
  3. Online sistemler üzerinden BES poliçeniz için iptal talebi gönderebilirsiniz.

Her üç yöntem de oldukça kolaydır. Ancak zorunlu BES kapsamındaki poliçenizi iptal etmek istiyorsanız cayma süresine dikkat etmeniz gerekir. Yasalara göre zorunlu yani otomatik BES poliçelerinden cayma süresi iki ayla sınırlıdır. Bu süre içerisinde yapılan BES iptal işlemleri sonrasında kesilen tutarlar eksiksiz olarak hesabınıza yatılırken, bu süreyi geçtikten sonra yapılan BES iptali başvuruları yasal kesintiler uygulandıktan sonra tarafınıza ödenmektedir.

Türkiye Hayat Emeklilik Müşteri Hizmetleri Üzerinden BES İptali

Türkiye Hayat emeklilik iptali için kullanabileceğiniz en iyi yöntemlerden birisi müşteri hizmetlerini aramaktır. Türkiye Sigorta müşteri hizmetlerini arayarak oradan BES iptal başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. Türkiye Hayat Emeklilik, Türkiye Sigorta iştiraki olduğu için işlemler Türkiye Sigorta müşteri hizmetleri üzerinden yapılmaktadır.

  • 444 9 237 numaralı telefon üzerinden Türkiye Hayat Emeklilik BES iptal işlemleri için başvuru yapabilirsiniz.

Türkiye Hayat Emeklilik Online İşlemler Menüsünden BES İptal İşlemleri

Eğer teknoloji ile aranız iyi ise hem iptal & başvuru işlemlerini yapmak hem birikimlerinizi takip etmek hem de fonlarınızı yönetmek için online işlemler menüsünü kullanabilirsiniz. Eğer Türkiye Hayat Emeklilik BES iptal başvurusu yapmak istiyorsanız:

  1. Online İşlemler adresine giriş yapın.
  2. TCKN ve size verilen şifre ile giriş yapın. Eğer şifreniz yoksa müşteri hizmetlerini arayarak alın.
  3. İptal İşlemleri menüsünden başvurunuzu gönderin.
  4. Size verilen “Türkiye Hayat Emeklilik İptal Formunu” doldurun.

Türkiye Hayat Emeklilik BES İptali Sonrası Geri Ödeme Ne Zaman Yapılıyor?

Türkiye Hayat Emeklilik BES iptal başvurusundan sonra kimliğinizin doğrulanması ve iptal başvurunuzun resmi olarak değerlendirmeye alınması için Türkiye Hayat Emeklilik ayrılma talep formunu doldurmanız istenir. Bu formu doldurduktan sonra Türkiye Hayat Emeklilik’e göndermenizle süreç başlar. Yaklaşık bir hafta ile on iş günü arasında değerlendirme sürer. Değerlendirme süresinde kesintiler ve diğer durumlar hesaplanır.

Değerlendirme süreci bittiğinde işlemlerinizin başarı ile tamamladığına dair bir mesaj ya da arama alırsınız. Bu mesaj ya da aramadan sonra on gün içerisinde birikimleriniz ya tamamen ya da kesinti uygulanarak tarafınıza ödenir. Eğer cayma hakkı süresi içerisinde iptal talebinizi yapmış iseniz birikimleriniz kesintisiz olarak ödenirken, cayma hakkı sonrasında iptal başvurusu yapmış iseniz birikimleriniz yasal kesintiler uygulanarak tarafınıza ödenir.

Türkiye Hayat Emeklilik İletişim

Türkiye Hayat Emeklilik müşteri hizmetleri, Türkiye Sigorta ile bütünleşik olarak çalışmaktadır. Fonlarınızı yönetmek, birikimlerinizi öğrenmek, devlet katkısı hakkında bilgi almak, BES poliçesi satın almak ya da iptal etmek için Türkiye Hayat Emeklilik telefon numarasını kullanabilirsiniz.

  • Türkiye Sigorta müşteri hizmetleri telefon numarası 0850 202 2020‘dir.
  • Türkiye Hayat Emeklilik müşteri hizmetleri telefon numarası 444 92 37‘dir.
  • Türkiye Sigorta FAX numarası 0212 355 64 64‘dür.
  • Türkiye Hayat Emeklilik FAX numarası 0212 310 39 99‘dur.
  • Türkiye Sigorta e-posta adresi [email protected]‘dir.
  • Türkiye Hayat Emeklilik e-posta adresi [email protected]‘dir.

Ayrıca öneri, istek ve şikayetleriniz için:

Eğer online iletişim formu üzerinden iletişim kurmak istiyorsanız:

  • BURAYA tıklayarak forma ulaşabilirsiniz
  • Sigorta için SİGORTA; Emeklilik için EMEKLİLİK sekmesini seçip gereken alanları doldurarak formu göndermeniz halinde Türkiye Sigorta & Türkiye Hayat Emeklilik tarafından size ulaşım sağlanacaktır.

Türkiye Hayat Emeklilik BES Hakkında Sık Sorulan Sorular

Türkiye Hayat Emeklilik nasıl iptal edilir?

Türkiye Hayat Emeklilik BES iptali için müşteri hizmetlerini arayabilir, online sistemden başvuru yapabilir ya da banka şubeleri ile acentalara başvuru yapabilirsiniz.

Türkiye Hayat Emeklilik müşteri hizmetlerine nasıl bağlanırım?

444 92 37 telefon numarasını arayarak Türkiye Hayat Emeklilik müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz.

Türkiye Hayat Emeklilik BES hangi banka?

Türkiye Hayat Emeklilik kamu bankalarının (Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası) ortak girişimidir. Aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu tarafından yönetilmektedir.

Türkiye Hayat Emeklilik bireysel emeklilik paramı nasıl geri alırım?

İptal başvurusu yapıp kabul edildikten yaklaşık 10 gün sonra BES iptal paranızı geri alabilirsiniz.

Türkiye Hayat Emeklilik otomatik BES’ten nasıl çıkılır?

Türkiye Hayat Emeklilik otomatik BES’ten çıkmak için iki aylık süre içerisinde firmaya başvuru yapmanız gerekir. İki aydan sonra yaptığınız başvurularda para iadesi yapılırken kesinti uygulanmaktadır.

Türkiye hayat Emeklilik BES paramı ne zaman çekebilirim?

Türkiye Hayat Emeklilik BES İptali işleminden yaklaşık on gün sonra iade edilecek tutar banka hesabınıza yatırılmaktadır.

Türkiye Hayat Emeklilik bireysel emeklilikten para çekilebilir mi?

Eğer poliçeniz devam ediyorsa, birikimlerinizden para çekmeniz mümkün değildir.

Türkiye Hayat Emeklilik nasıl ödeme yapar?

Türkiye Hayat Emeklilik poliçe süresinin bitmesinden sonra toplu ödeme yapmaktadır. Ya da talep edilirse birikimlerle orantılı şekilde belirli bir süre maaşlı olabilmektesiniz.

Türkiye Hayat Emeklilik kime aittir?

Türkiye Hayat Emeklilik, Türkiye Varlık Fonu’na aittir. Aynı zamanda kamu bankaları tarafından da yönetilmektedir.

Türkiye Sigorta hangi bankaya ait?

Türkiye Sigorta Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın sigorta birimleri tarafından Türkiye Varlık Fonu koordinesinde kurulmuştur. Yani bu üç bankaya ve doğal olarak devlete aittir.

Güneş Sigorta sahibi kim?

Güneş Sigorta, kamu bankalarının sigorta birimlerinin Türkiye Sigorta adı altında birleşme sürecinde Türkiye Sigorta’ya devredilmiştir. Yani günümüzdeki sahibi Türkiye Sigorta’dır.

Ziraat Bankası hangi sigorta şirketi ile çalışıyor?

Ziraat Bankası da diğer kamu bankaları gibi Türkiye Sigorta ile çalışmaktadır. BES poliçeleri için ise Türkiye Sigorta iştiraki olan Türkiye Hayat Emeklilik ile çalışılmaktadır.

Yorum yapın