Hesap SilmeNasıl İptal Edilir ?

Snapchat Hesabı Nasıl Silinir ya da Dondurulur?

Snapchat Hesap İptali

Snapchat hesap iptali özellikle bu sosyal medya uygulamasını kullanan ve artık kullanmak istemeyen pek çok üyesi tarafından merak edilen bir konu olarak bilinmektedir.

Snapchat, genel olarak bir fotoğraf uygulaması olmasının yanı sıra, içerdiği çok çeşitli efektler yardımı ile video çekimlerine de izin vermektedir. Efektlerinin çeşitliliği sayesinde pek çok kullanıcısından tam not almakta olan uygulama, genel olarak oldukça sevilen ve beğenilen bir uygulamadır.

Çekilen fotoğrafların hem uygulama içerisinde hem de telefon içerisinde kaydedilebilme özelliğinin yanı sıra, uygulama içerisinde yer alan mesajlaşma imkânı sayesinde arkadaşlar arasında paylaşıma da izin vermektedir.

Kullanıcıların oluşturmuş oldukları profil ile uygulamaya giriş yapmaları, fotoğraf ve video çekmeleri ve bunları gerek uygulama içinde gerekse telefona kaydederek istedikleri yerde kolaylıkla paylaşmaları mümkündür.

Snapchat Üyelik İşlemleri

Sosyal medya uygulaması olarak günümüzde halen oldukça rağbet gören Snapchat uygulamasına üye olmak kullanıcılar için oldukça kolay ilerleyen bir süreçtir.

Öncelikli olarak uygulamanın, akıllı telefonlara ait olan APP Store ya da play Store üzerinden indirilmesi gerekmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, uygulama açılmalı ve kaydol seçeneğine tıklanmalıdır.

Bunun ardından, uygulamanın yönlendirmiş olduğu üyelik işlemleri sayfası üzerinden kullanıcılar kolaylıkla işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Telefon numarasına gelen doğrulama kodunun girilmesinin ardından hesap aktif bir şekilde kullanılabilir hale gelmektedir.

Bunun yanı sıra, bazı durumlarda kullanıcılar bu uygulama üzerinde oluşturdukları hesaplarını silmek, profillerini kapatmak ya da bilgilerini uygulama üzerinden silmek istemektedir. Bu noktada Snapchat hesap iptali konusu gündeme gelmektedir.

snapchat hesap silme

Snapchat Özellikleri

Snapchat, yapıldığı ve hizmete sunulduğu günden bu yana her gün geliştirilmekte olan bir uygulama olarak sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Bir çeşit fotoğraf çekme uygulaması olarak lanse edilmesinin yanı sıra video çekme özelliğine de sahiptir. Bunun yanı sıra, uygulama içerisinde pek çok farklı özellik yer almaktadır.

Bu özelliklerin en başında ise, kesinlikle fotoğraf ve video çekimlerinde kullanılan efektler gelmektedir. Bu efektler sürekli olarak gelen güncellemeler sayesinde her geçen gün artmaktadır.

Ayrıca uygulama içerisinde kısa ve efektli videoların paylaşılabilmesi özelliği ve kullanıcıların birbirilerine mesaj gönderebilmesi özelliği gibi farklı avantajlar da yer almaktadır.

Bu nedenlerden dolayı oldukça sık kullanılan ve tercih edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkmasının yanı sıra, bazı durumlarda Snapchat hesap iptali konusu kullanıcılar tarafından araştırılmaktadır.

Hesabın Silinmesi

Snapchat hesap iptali kolaylıkla gerçekleştirilebilen bir işlem olmasının yanı sıra, uygulama aynı zamanda kullanıcılarının geri dönme ihtimalini de hesaba katmaktadır.

Bu ihtimal dahilinde hesabını silmek isteyen kullanıcıların hesapları ilk etapta dondurulmakta yani beklemeye alınmaktadır. Bu bekleme süresinin 30 gün olduğu bilinmektedir.

30 gün sonunda hesaba herhangi bir şekilde giriş yapılmaması durumunda profil, uygulamadan tamamen kaldırılmaktadır. Hesabın silinmesi ya da dondurulması için ise öncelikle uygulamaya giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapılmasının ardından, Snapchat hesap silme sayfasına girilmelidir.

Snapchat hesap iptali işlemi aynı zamanda bilgisayar üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için ise öncelikle Snapchat hesap silme sayfasına bilgisayar üzerinden ulaşılması gerekir. Bunun ardından 2 defa kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra, kullanıcı hesabına tanımlı olan telefon numarasına gelen doğrulama kodunun girilmesi gerekir.

Kod girme işleminden sonra, hesabı kapat seçeneği işaretlenmelidir. Bu işaretleme sonrasında hesap pasif duruma geçmektedir. Bu pasif bekleme süresi 30 gün olarak belirlenmiş olmakla birlikte kullanıcılar 30 gün içerisinde kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile yeniden giriş yapmaları halinde hesaplarını aktif edebilmektedir.

Bunun yanı sıra, 30 gün içerisinde giriş yapılmaması durumunda hesap tamamen kapatılmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status