Microsoft Hesabı Silme
Microsoft hesabı, Microsoft ürünlerini çevrimiçi olarak kullanıyorsanız mutlaka sahip olmanız gereken bir hesaptır. Ülkemizin neredeyse tamamı Windows 10 kullanırken, Microsoft hesabı kullanmayan insan sayısı sınırlıdır. Herhangi bir sebepten ötürü Microsoft hesabınızı silmek yani kapatmak istiyorsanız izlemeniz gereken bazı adımlar var.
Hesabınızı kapatma işlemine geçmeden önce Microsoft sizden bazı gereksinimleri karşılamanızı ister. Microsoft hesabı kapatırken istenilen bu gereksinimlerin temel sebebi sizi ve hesabınızı korumaktır. Örneğin kötü niyetli kişilerin sizin hesabınızı kapatmaya çalışmasını engellemek en önemli etmenlerden biridir. Bunun için iki güvenlik protokolü uygulanır:
- Kimlik doğrulaması, güvenlik sorusu kontrolleri, mobil doğrulama seçeneklerinden birini tamamlamanızı isteyebilir.
- Eğer şifrenizi sıfırlamışsanız 60 gün boyunca hesabınızı yukarıdaki seçeneklerden birini başarıyla tamamlasanız bile kapatmanıza izin vermez.
Eğer bunlarla ilgili bir probleminiz ya da bekleme süreniz yoksa Microsoft hesabınızı kapatma aşamasına geçebilirsiniz. Kapatmadan önce bilmeniz gerekenler şunlardır:
- İlgili Microsoft hesabı ile bağlı olduğunuz hiçbir ürünü, hesabı silerseniz, kullanamazsınız.
- Microsoft hesabı silme işlemiyle beraber “Outlook, Hotmail, MSN” altyapısı kullanan mail hesaplarınız da silinir. Doğal olarak bu mail adreslerinden mail alamamaya başlarsınız.
- OneDrive üzerindeki yedekleme dosyalarınız silinir.
- Xbox Live üzerindeki verileriniz tamamen silinir.
- Skype kimliği, kontak bilgileri, konuşma geçmişi tamamen silinir.
- Ofis uygulamalarının hesaba bağlı lisansları ve diğer verileri tamamen silinir.
- Ön ödemeli olarak bakiye yüklemişseniz bakiyeniz de tamamen silinir.
Sonuç olarak, Microsoft hesabı kapatmak oldukça teferruatlı ve iyi düşünülmesi gereken sonuçları beraberinde getirir. Eğer bu sonuçlara ve yaratabileceği sıkıntılara hazırsanız, hesap kapatma aşamasına geçebilirsiniz.
- Öncelikle Microsoft hesabınızı internet tarayıcısı üzerinden açın.
- Microsoft hesap kapatma linkine girin.
- Eğer doğru hesapta olduğunuzdan eminseniz en sol taraftaki İLERİ butonuna basın.
- Karşınıza çıkan onay kutucuklarını dikkatlice okuyun ve işaretleyin.
- En alttaki açılır menüden hesabınızı kapatma nedeninizi seçin.
- Hesabı kapatmak üzere işaretle butonuna basın.
Son butona da bastığınızda hesabınız 60 gün içerisinde silinecektir. Bu süre boyunca hesabınıza girmemeniz gerekir. Eğer Microsoft hesap silme linki üzerinden işlemi gerçekleştirdiyseniz, hesaba giriş yaptığınızda tekrar aynı işlemleri yapmanız ve 60 günlük süreyi baştan başlatmanız gerekir.
Microsoft Hesabını Windows Üzerinden Kaldırma
Windows kurulumu sırasında çevrimiçi işlemler yaptıysanız Windows sizden bir Microsoft hesabına bağlanmanızı ister. Bu hesabı sonradan değiştirmek ya da kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu yöntem Microsoft hesabınızı tamamen silmez ancak Windows üzerinden kaldırılmasını sağlar.
- Sol alttaki BAŞLANGIÇ düğmesine yani eski adıyla BAŞLAT düğmesine tıklayın.
- Çark işareti olan AYARLAR butonuna basın.
- Açılan ekranda HESAPLAR sekmesine tıklayın.
- E-Posta ve Hesaplar kısmını seçin.
- Ya da direkt olarak BU linke tıklayın.
- Açılan ekranda Windows üzerinde açık olan hesaplar listelenir.
- Kaldırmak istediğiniz hesabı seçip YÖNET butonuna basın.
- Hesabı bu cihazdan sil seçeneğini seçin.
- Onaylamak için SİL butonuna basın ve işlemi tamamlayın.
Bu işlemi tamamladığınızda ilgili cihaz ile ilgili Microsoft hesabının bağlantısını kesmiş yani Windows 10 Microsoft hesabı silme işlemini tamamlamış olursunuz. Daha sonra aynı yerden başka Windows hesapları ekleyebilirsiniz.
Microsoft Teams Hesap Silme
Microsoft Teams, Home Office olarak çalışan insanların organize olmasını, beraber çalışabilmesini düzenleyen bir Microsoft hizmeti. Windows’un belli bir sürümünden sonra bilgisayarınıza otomatik olarak kurulur ve sonra da her başlangıçta otomatik olarak açılır. Eğer bu otomatik açılma durumunu sonlandırmak istiyorsanız çok basit bir şekilde şu adımları takip edebilirsiniz:
- BAŞLAT ya da yeni adıyla BAŞLANGIÇ butonuna basın.
- Arama kısmına GÖREV YÖNETİCİSİ yazın ve GÖREV YÖNETİCİSİNİ açın. Bunu CTRL + ALT + DELETE butonlarını kullanarak da yapabilirsiniz.
- Açılan pencerenin sol altındaki DİĞER AYRINTILAR butonuna basın ve gelişmiş görünüme geçin.
- Pencerenin üzerindeki sekmelerden BAŞLANGIÇ butonuna tıklayın.
- Microsoft Teams’i bulun ve üzerine tıklayın.
- Sağ alttaki DEVRE DIŞI BIRAK butonuna tıklayın.
Bu adımları tamamladığınızda Microsoft Teams bir sonraki bilgisayar açılışında otomatik olarak başlamayacaktır.
Eğer sorununuz Microsoft Teams hesabınızı tamamen silmek üzerineyse şu adımları takip edin:
- Microsoft Teams hesabınızı kapatabilmeniz için grup yöneticisi olmanız gerekir.
- Teams programında oturum açın. Sağ üstteki profil resminize tıklayın.
- Kuruluşu yönet butonuna tıklayın.
- Burada, kendiniz hariç herkesi gruptan çıkarın.
- İkinci aşamada yönetici e-posta adresinizi almanız gerekir ki almak için BU linke gidin.
- Gruplar (Groups) kısmını seçin.
- Sahip olduğum gruplar (Groups i own) kısmına girin.
- ID’nin altındaki e-posta adresini kopyalayın.
Bundan sonraki aşamada, ilgili e-posta adresinin şifresini Parolamı Unuttum seçeneği aracılığıyla almanız gerekir.
- Microsoft 365 Yönetim Merkezi, bu işlemi yapacağınız yerdir.
- Oturum açmak için mail adresini girin ve şifre ekranında Parolamı Unuttum butonuna basın.
- ID’nin altından kopyaladığınız mail adresini kullanarak şifre sıfırlama kısmını tamamlayın ve yeni bir şifre belirleyin.
Artık, şifreye de sahip olduğunuza göre, Microsoft Teams grubunu ve hesabınızı silmek için hazırsınız.
- Azure Portal üzerinden biraz önce şifresini yeniden belirlediğiniz hesaba giriş yapın.
- Ekranın sol üstündeki açılır menüye basın.
- Azure Active Directory kısmını seçin. Türkçe ise Azure Aktif Dizinler seçimini yapın.
- İlgili sayfada Manage tenants (Kiracı yönetimi) seçimini yapın ve ekranın orta üstünde “Delete Directory” sayfasına giriş yapın.
Bu aşamada hala Microsoft Teams silme işlemini tamamlamış değilsiniz. Diğer adımlarla devam ediyoruz:
- Delete Directory butonuna bastıktan sonra geldiğiniz ekran, silme ekranıdır.
- Bu ekranda listelenen hizmetlerin hepsinin yanında yeşil tik işareti olması gerekir. Turuncu ünlem işareti olanların yanında mavi bir link bulunur. Bu linklere tıklayarak ilgili sayfalardaki adımları tamamlamanız gerekir.
- Tüm tikler yeşil olduktan sonra hesabınızı oradaki butonları kullanarak silebilirsiniz.
Microsoft OneDrive Kapatma
OneDrive, Microsoft tarafından sunulan bir Cloud depolama hizmeti. Microsoft hizmetleriyle bütünlük içerisinde çalışmasından dolayı esasen Windows kullanıcıları için oldukça faydalı olsa da insanlar Google Drive ve diğer Cloud servislerini daha fazla tercih ediyor. Doğal olarak OneDrive otomatik olarak geldiğinden dolayı OneDrive kapatma işlemini yapmak gerekiyor. Neyse ki Microsoft OneDrive kapatma işlemi oldukça kolay.
- Bu işlem ile OneDrive hesabınız silinmez. Eğer OneDrive dosyalarınızı silmek istiyorsanız Microsoft hesabınızı tamamen kapatmanız gerekir. Bu işlem OneDrive’ın bilgisayar ile olan bağlantısı koparır.
- Ekranın sağ alt köşesinde OneDrive simgesini seçin. Eğer görünmüyorsa yukarı ok işaretine basın.
- Simgeye sol buton ile bastığınızda açılan menüden Yardım & Ayarlar butonuna basın.
- Açılan sayfada Hesap sekmesi altında “Bu bilgisayarın bağlantısı kaldır” butonuna ve ardından “Hesabın bağlantısını kaldır” butonuna tıklayın.
Bu işlemler sonucunda artık dosyalarınız OneDrive üzerinde yedeklenmez. Eğer dosyalarınızı görmek istiyorsanız OneDrive’ın internet sitesine gidip Microsoft hesabınızla giriş yapmanız gerekir.
Microsoft Office Hesabı Silme
Microsoft Office, Microsoft tarafından sunulan Ofis uygulamalarının toplandığı bir alandır. Office hesapları ile Microsoft hesapları tümleşiktir. Yani Microsoft Office hesabınızı silmek için, Microsoft hesap silme kısmında anlattığımız adımları uygulamanız gerekir. Ekstra olarak ise Microsoft Office uygulamalarından çıkış yapabilirsiniz. Bu sayede başka bir hesapla giriş yaparak Premium haklara sahip olabilirsiniz. Eğer Microsoft Office hesabınızı kapatmak değil de yalnızca Word, Excel gibi uygulamalardan çıkış yapmak istiyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır:
- Boş bir Word ya da Excel dosyası açın.
- Ekranın en üst sağ köşesindeki profil resmine tıklayın.
- Açılan menüden Oturumu Kapat butonuna basın.
Skype Microsoft Hesabı Silme
Skype, Microsoft tarafından sunulan çevrimiçi görüşme uygulaması. Uygulamaya girmek için Microsoft hesabı kullanabileceğiniz gibi, telefon numarası da kullanabiliyorsunuz. Eğer Microsoft hesabınızla giriş yapmışsanız ve bu hesabı silmek istiyorsanız, Microsoft hesap silme işlemlerini tamamlamanız gerekir ki o adımları makalenin üst kısımlarında anlattık. Eğer yapmak istediğiniz Skype uygulamasındaki Microsoft hesabından çıkış yapmak ise bu oldukça kolaydır:
- Bilgisayarınızdan Skype uygulamasını açın.
- Hesaba otomatik olarak giriş yaptıktan sonra profil resminizin yanındaki üç noktaya basın.
- Açılan menüden “Oturumu Kapat” butonuna basın.
Outlook Hesabı Silme
Outlook hesabı, Microsoft hesabı ile bütünleşmiş biçimde çalışır. Doğal olarak Outlook hesap silme işlemi için Microsoft hesap silme yönergelerini uygulamanız gerekir. Bu adımlar oldukça basittir ve makalenin üst bölümlerinde detaylı olarak anlatılmıştır.
Hotmail Hesabı Silme
Hotmail hesabı, Microsoft hesabı ile bütünleşmiş şekilde çalışır. Doğal olarak Hotmail hesabınızı kapatmak ya da tamamen silmek istediğinizde Microsoft hesap kapatma yönergelerini uygulamanız gerekir. Hotmail hesabı silme işlemiyle beraber bu mail adresini kullandığınız tüm hizmetlerdeki erişiminizi kaybedersiniz.
Eğer hesabınızı silmek istiyorsanız Hotmail hesap silme linki: https://account.live.com/CloseAccount.aspx adresidir. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra bu linke tıklayarak basit adımlar sonrasında hesabınızı sorunsuz olarak kapatabilirsiniz. Size verilen 60 günlük sürenin dolmasından sonra hesabınız tamamen silinir.
Microsoft, Hotmail, Outlook Hesap Silme Konusunda Sık Sorulan Sorular
Microsoft hesabı nasıl silerim?
Microsoft hesabınızı silmek için siteye giriş yaptıktan sonra Microsoft hesap silme linkine tıklamalı veya profil resminin üzerinden Ayarlar kısmına girerek hesap kapatma kısmına geçiş yapmalısınız.
Bilgisayar hesabı nasıl silinir?
Windows bilgisayarlarda Hesap & Ayarlar kısmından kullanımdaki Microsoft hesaplarını kaldırabilir ya da yeni hesaplar ekleyebilirsiniz.
Microsoft Outlook hesabı nasıl silinir?
Outlook hesabı silmek için Microsoft hesabınızı silmeniz gerekir. Outlook üzerinden giriş yaptıktan sonra Ayarlar kısmından hesap silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Outlook hesabı silinirse ne olur?
Outlook hesap silme işleminden sonra hesabınız 60 gün boyunca aktif tutulur. Bu 60 gün boyunca hesaba girmezseniz hesabınız tamamen kapatılır. Eğer 60 gün içerisinde tekrar giriş yaparsanız hesabınız aktive edilir.
Microsoft Outlook mail çıkış nasıl yapılır?
Çıkış yapmak için sağ üstteki profil resminize tıklayıp Oturumu Kapat butonuna basmanız gerekir.
Windows Yönetici hesabı nasıl silinir?
Sağ alttan Başlangıç butonuna tıkladıktan sonra Hesaplar aramasını yapıp açılan sayfada E-Posta & Hesaplar butonuna tıklamanız gerekir. Sonrasında buradaki Microsoft hesaplarını kaldırabilirsiniz.
Bilgisayarda Microsoft hesabı nasıl değiştirilir?
Hesap değiştirmek için E-Posta ve Hesaplar kısmına girmeniz gerekir. Sonrasında yeni hesabı ekleyip eski hesabı, yeni hesabı ekledikten sonra aynı kısımdan kaldırmanız gerekir.
Hotmail hesabımı nasıl silerim?
Hotmail üzerinden mail adresinize giriş yaptıktan sonra sağ üstteki profil resmine tıklayıp Ayarlar kısmına geçmeli ve sonrasında Hesap Kapatma adımlarını tamamlamalısınız.
Windows yerel hesap nasıl silinir?
Windows yerel hesap silme işlemi E-Posta ve Hesaplar kısmı üzerinden yapılır. Buraya girdikten sonra dilediğiniz hesabı kaldırabilir ve yenilerini ekleyebilirsiniz.
Hotmail hesabı silinebilir mi?
Evet, Hotmail hesapları silinebilir. Microsoft hesap silme yönergelerini uyguladığınızda hesap 60 günün sonunda geri döndürülemez biçimde silinir.
Hotmail hesabı kullanılmadığı zaman kapanır mı?
Birkaç yıl öncesine kadar kullanılmayan mail hesapları belirli bir süre sonunda siliniyordu ancak günümüzde bu mümkün değildir. Güvenlik sebepleriyle kullanılmayan hesaplar silinmez.
Hotmail hesabı ne kadar sürede silinir?
Microsoft hesap kapatma yönergelerini uyguladıktan sonra 60 gün sonunda Hotmail, Outlook ve Microsoft hesabı kalıcı olarak silinir.
Outlook hesabımı nasıl silerim?
Microsoft hesap silme yönergelerini izleyerek Outlook hesabınızı kolayca silebilirsiniz.
Sildiğimiz outlook veya hotmail hesabının adını tekrar alabilir miyiz?
Hotmail/Outlook fikrinizi değiştirme ihtialine karşı 90 gün boyunca hesabınızı silmez. Bu 90 günlük süre zarfında hesap silme işlemini iptal edebilirsiniz.