Hesap Silme

Linkedin Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Linkedin kalıcı olarak hesap silme işlemi için sizden bazı adımları takip etmenizi ister ve bu adımlarla birlikte hesabınızı kalıcı olarak siler. Günümüzde en çok kullanılan iş odaklı sosyal ağlardan birisi olan Linkedin’deki hesabınızı, istediğiniz zaman silebilme şansına sahipsiniz.

Linkedin, sizinle aynı alanda çalışan insanlarla daha kolay bağlantı kurabilmenizi sağladığı gibi, iş başvurusu yapabilmenize de olanak tanıyan bir platform olması ile biliniyor. Platform üzerinde oluşturduğunuz hesapta, kendinize bir CV’de oluşturabiliyorsunuz ve sizinle işinizle ilgili olarak ilgilenebilecek olan insanların dikkatini daha kolay çekebiliyorsunuz. Bu bilgilerinizi ve hesabınıza dair diğer her şeyi silmek istediğiniz Linkedin hesap silme adımlarını takip ederek bunu yapabilirsiniz.

Linkedin Hesabını Kapatmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Linkedin hesabını kapatmadan önce, bazı noktalardan haberdar olmalısınız. Bu noktalar, hesabınızı kapatıp kapatmamaya karar vermeniz noktasında önemlidir. Bunların neler olduğuna bakmak gerekirse;

  • Hesabınızı kalıcı olarak silmeni durumunda, hesapta var olan tüm bağlantılar, veriler, konuşmalar, CV’nize girdiğiniz bilgiler ve diğer her şey silinecektir. Eğer Linkedin üzerinden önemli bir konuşma gerçekleştirdiyseniz, bunları hesabı silmeden önce yedeklemelisiniz.
  • Hesabınızı kapatmanız halinde, Linkedin üzerinde arkadaşlarınız size hiçbir şekilde erişim sağlayamaz.
  • Linkedin Premium üyesi olanlar için silme işlemi daha farklı şekilde ilerlemektedir. Premium üyelerinin, sadece temel silme işlemlerini yapması yeterli olmayabilir.

Bunları dikkate alarak hesabınızı kapatmanız halinde, herhangi bir sorun yaşamadan hesabınızı kalıcı olarak silme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Linkedin Hesabı Kapanınca Bir Daha Erişim Mümkün mü?

Linkedin hesabı kapandıktan sonra hesaba yeniden erişim sağlamak gibi bir şansınız yoktur. Yukarıda da bahsettiğimi üzere, hesabınızı kapattığınız anda içerisindeki tüm bilgilerle birlikte hesaba ait her şey silinir. Aynı kullanıcı adını ve şifreyi kullanarak, hesaba erişim sağlayamazsınız. Linkedin hesap silme adımlarını tamamlamış birisi, yeniden Linkedin’e dönmek istediğinde, kendisine yeni bir hesap açmak zorunda olacaktır. Daha önceki hesapta girilen bilgilerin, yeni hesapta yeniden girilmesi gerekecektir.

Linkedin Hesap Silme İşlemini Geri Alma

Linkedin’de silinen hesabı geri almak gibi bir durum söz konusu değildir. Hesabınızı sildikten sonra, bu hesap içindekilerle birlikte silinir ve bir daha hiçbir şeye erişim sağlanamaz.

Sosyal paylaşım sitelerinde silinen hesabı belli bir süre içerisinde geri alabilme şansına sahipsiniz. Fakat Linkedin kullanıcılarına böyle bir şans tanımıyor. Eğer Linkedin’i kullanmaya devam etmek isterseniz, o zaman kendinize yeni bir hesap açmanız istenir. Bu işlem sırasında, Linkedin sizin daha önce girdiğiniz hiçbir bilgiyi hatırlamaz ve kayıt esnasında tüm bu bilgileri yeniden girmenizi ister. Bilgilerinizi girdikten sonra açılan hesapta, bağlantılarınızı yeniden kurmanız ve arkadaşlarınızı sıfırdan eklemeniz gerekecektir. Bu nedenle hesabınızı silme işleminizi emin olmadan yapmamanız tavsiye edilir.

	linkedin hesap silme linki

Linkedin Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Linkedin hesabını kapatma işlemi, hem telefondan hem de bilgisayar üzerinden yönetilebilecek bir işlemdir. Linkedin hesap silme işleminde bilgisayar kullanıyorsanız izlemeniz gereken adımlar;

  • Herhangi bir tarayıcı üzerinden Linkedin hesabınıza giriş sağlayın.
  • Hesabınız açıldıktan sonra, Anasayfa üzerinde Ben yazan bir kısım olduğunu göreceksiniz. Buraya girin.
  • Ayarlar ve Gizlilik kısmına tıklayın.
  • Sırasıyla takip etmeniz gereken adımlar, Hesap – Hesap yönetimi – Linkedin Hesabınızı Kapatma olacaktır.

Telefondan Linkedin hesabınızı kapatmak için de şu adımları izlemelisiniz;

  • Telefondan Linkedin hesabınızı açın.
  • Sol üst köşede profil fotoğrafınızın olduğu yere tıklayın.
  • Buraya tıkladığınız vakit, Profilimi Görüntüle seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
  • Profiliniz açıldıktan sonra, sağ üst köşedeki çarka basın ve Ayarlar’a girin.
  • Ayarlar’dan Hesap, Hesap kısmından da Hesabı Kapat seçeneğini basın ve işleminizi tamamlayın.

Linkedin hesabınızı her iki platformdan da bu şekilde kapatabilirsiniz.

Diğer sosyal medya hesaplarını kapatma makaleleri için;

instagram hesap silme

Twitter hesap silme

Facebook hesap silme linki

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status