Hesap Silme

Facebook Hesap Silme – Facebook Hesap Dondurma- Kalıcı Silme

Facebook hesabını silme ve dondurmanın yöntemi kullanıcıların kişisel hesapları üzerinden mümkün olmaktadır. Dünya çapındaki kullanıcı sayısını arttırmaya devam eden platform üzerinden Facebook hesabını silme ve dondurma işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilir. Kullanıcı bilgileri ile giriş yapıldıktan sonra sistem ayarları üzerinden işlem adımları takip edilerek hesap kapatma veya dondurma talebi sonuçlandırılır.

Facebook Hesabı Yeniden Açılır Mı?

Facebook hesabının yeniden açılıp açılmayacağı konusu hesabın silinmesi veya dondurulması ile alakalıdır. Hesap dondurma işlemi gerçekleştirildiğinde kullanıcılar dilediği zaman platforma tekrar dönüş yapabilir. Facebook hesabına yeniden giriş yapabilmek için kayıtlı e-posta adresi ve kullanıcı şifresinin bulunması gerekir.

Facebook Hesabı Dondurulursa Ne Olur?

Facebook hesabı dondurulduğunda olan temel şey, profilin başkaları tarafından görülemeyeceğidir. Arkadaş listelerinde isim çıkmaya devam edeceği gibi insanlar tarafından adınızın aratılması mümkün olur. Gönderilen mesajlar, yorumlar vb. bilgiler yine görünmeye devam eder.

Hesap dondurma işlemi sırasında Facebook Messenger hala çalışır durumda bırakılırsa sohbet etme fonksiyonu aktif kalır. Sohbet fonksiyonunu durdurmak isteyen kullanıcılar, Messenger hesabını da dondurarak bütün erişimlerini kısıtlayabilir.

Facebook Hesabı Silinirse Neler Yok Olur?

Facebook hesabı silindiğinde yok olacaklar kullanıcılar tarafından tamamen silme işlemini gerçekleştirmeden önce bilinmelidir. Facebook silindiğinde kalıcı olarak yok olacak bilgiler ve servisler şunlardır:

  • Üye olunan ve yönetici olunan grup sayfalarına erişim,
  • Paylaşılan gönderiler, videolar, fotoğraflar ve arkadaş listesi,
  • Facebook aracılığı ile kayıt olunan platformlara erişim.

Facebook hesaplarını tamamen silmek isteyenlerin Facebook aracılığı ile giriş sağladığı uygulamaların farklı giriş yöntemleri ile değiştirilmesi önerilir. Aksi halde uygulamaları çalıştırmak için 30 gün içerisinde Facebook kullanıcı adı ve şifre kullanıldığında hesap yeniden aktifleşir.

Facebook Hesabını Silme İşlemi İptal Olur Mu?

Facebook hesabını kaldırma işleminin iptal olup olmayacağı konusunda sistem tarafından kullanıcılara kolaylık sağlanmıştır. Silme işleminden pişman olabilecek ve hesabını geri almak isteyebilecek kullanıcılara yönelik işlemi geri döndürme şansı bulunur. Facebook, kullanıcılara hesabın silinmesi talep edildikten 30 gün içerisinde geri dönüş imkanı sunmaktadır. Facebook hesabını silme ve dondurma işlemleri arasından tamamen silmeyi tercih edenlerin hesapları bir aylık süre geçtikten sonra kalıcı olarak yok olur.

facebook hesap silme

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?

Facebook hesabını kapatmanın yolu ilk aşamadagüncel giriş bilgileri ile platforma giriş yapmaktan geçer. Daha sonra izlenmesi gereken yol şu şekildedir:

  • Facebook hesabına giriş yapıldıktan sonra sağ üst köşede bulunan ayarlar simgesine tıklanır.
  • Ayarlar simgesi seçildikten sonra Facebook Bilgileri bölümüne girilir.
  • Dondurma ve Silme seçeneği tercih edilerek işleme devam edilir.
  • “Hesabı Sil” butonu seçilerek “Hesabı Silme İşlemine Devam Et” seçeneğine tıklanır.
  • Açılan ekranda şifre girişi sağlandıktan sonra “Devam” butonuna tıklanır ve “Hesabı Sil” seçeneği ile devam edilir.
  • Yapılan işlem sonucunda 30 gün içerisinde vazgeçmezseniz Facebook hesabı tamamen silinmiş olur.

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook hesabını dondurmanın yolu için hesap silme işlemindeki adımlar takip edilir. Facebook hesabını dondurabilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır:

  • Facebook sayfasının sağ üst tarafında bulunan ikona tıklanır.
  • Ayarlar seçeneğinden sonra Facebook Bilgileri’ne giriş sağlanır.
  • Dondurma ve Silme butonu seçildikten sonra “Hesabı Dondur” butonuna tıklanır.
  • Ardından emin olmanız için “Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et” seçeneği ile devam edilir.
  • Açılan ekran üzerinden gerekli onaylamalar yapılarak hesap dondurma işlemi tamamlanmış olur.
  • Hesap dondurma işlemini gerçekleştirdikten sonra dilediğiniz zaman Facebook hesabına giriş yapmanız mümkün olur. Facebook hesabını silme ve dondurma işlemlerinin farkı ise dondurulan hesaplardaki bütün verileri istediğiniz zaman geri alabilmenizdir.
  • Aynı zamanda Facebook hesap silme linki tıklayarak kolayca Facebook hesap silme yapabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status